درماتیت چین های پوستی سگ که همان التهاب پوست میباشد یکی از مشکلاتیست که در برخی نژادها که چین و چروک زیادتر از حد نرمال در پوست بدن دارند شایع میباشد.
درماتیت چین های پوستی سگ (Skin-fold Dermatitis in dog) که همان التهاب (و -در صورت عدم رسیدگی- به دنبال آن عفونت) در پوست میباشد یکی از مشکلاتیست که در برخی نژادها شایع بوده و لازم است تا در برخورد با این نژادها، همواره به این مسئله توجه داشت.
در حیوانات کوچک به ویژه سگها، استاندارد نژادی، شکل و شمایل خاصی را ایجاب میکند. نژادهای کوچک مثل Shar-pei (شارپئی)، چین و چروکهای زیادتر از حد نرمال در پوست بدن را دارا میباشند. به علت وجود این چین و چروکها اصطکاک پوست با پوست زیاد شده و جراحاتی را ایجاد میکند و باکتریهای نرمال بدن زمینه مناسب برای رشد و تکثیر مییابند.
عوامل زمینهساز درماتیت چین های پوستی عبارتند از:
- اصطکاک پوست با پوست
- رطوبت و ترشحاتی مثل اشک، بزاق، ادرار و عرق
- عدم رعایت بهداشت
پوست در اینگونه نواحی دچار گندیدگی میشود و معمولاً صاحب حیوان به علت استشمام بوهای بد، به دامپزشک مراجعه میکند. گاهی این عارضه در ناحیه لب، با عفونت دهان اشتباه میشود.
درماتیت چین های پوستی صورت در سگ
همانگونه که ذکر گردید درماتیت چین بدن بیشتر در نژاد شارپئی دیده میشود در حالیکه درماتیت چین صورت بیشتر در نژادهای براکیوسفال مثل Boston terrier، Pug و Pekingese دیده میشود. در محل صورت چین و چروک بیش از حد نرمال وجود دارد و آن قدر زیاد است که در صورت عدم رسیدگی توسط صاحب حیوان، حتی باعث عفونت چشم شده و علائم کراتیت را نشان میدهد.
Pug Boston Terrier Pekingese
درماتیت چین لب در سگ
درماتیت چین لب نیز بیشتر در نژادهایی مثل Cocker spaniel دیده میشود، در این نژاد، لب چین و چروک زیادی دارد و معمولاً به دلیل بوی بد از محدوده دهان، توسط صاحبان پت به دامپزشک ارجاع میگردد.
درماتیت چین های پوستی فرج و واژن در سگ
حیوانات ماده که در دوران تولگی عقیم شدهاند مستعد عفونت چینهای واژن هستند. این امر موجب اولسر، رشد باکتریها و بوی بسیار نامطبوع میشود. پیامد متداول در درماتیتهای چین لب فرج، عفونتهای بالارونده دستگاه ادراری است.
درماتیت چین دم سگ
درماتیت چین دم، ناشی از فشار دمهای فنری شکل بر روی پوست ناحیه پرینه است و در نژادهای Boston terrier، Pugs، English bulldog و نژادهایی که دمی به این شکل دارند، دیده میشود. در غالب این موارد به صلاحدید دامپزشک ناچاراً دم قطع میگردد.
درمان درماتیت چین های پوستی
جهت درمان، دو راهکار درمان دارویی و یا جراحی صورت میگیرد.
به منظور درمان دارویی: شستشو و ضدعفونی کردن روزانه با مواد مختلف و نیز تجویز برخی داروها جهت جلوگیری و یا درمان عفونت ثانویه، کاهش التهاب و درد، بنا به تشخیص و صلاحدید دامپزشک صورت میگیرد.
اما درمان اصلی درماتیت چین های پوستی، جراحی و برداشت چینهای اضافی میباشد.
2 نظر